*Op 1 juni 2024 is er een jaarlijkse ledenvergadering geweest om de leden te informeren waar CoCaZa op dit moment staat en wat we het afgelopen jaar hebben gedaan en bereikt. Zoals bij alle wooncollectieven duurt het heel lang om tot een gezamenlijk project te komen en de gemeente zover te krijgen dat ze met je mee gaan denken. Er zijn inmiddels wel de nodige contacten gelegd binnen de gemeente Zaanstad en is er over grondopties gesproken maar dit vraagt nog enig geduld.

* 18 maart 2023 organiseert COCAZA een informatiebijeenkomst over 'Hoe bouw je een community'. Hoe vorm je een gemeenschap om in de toekomst samen beslissingen te kunnen nemen, samen te bouwen en samen te leven. Floris Hollestelle en Theo Haksteen van adviesbureau CBU (Community Building Unlimited) gaan ons hier meer over vertellen. Dit alles vindt plaats bij Bind op het Hembrugterrein in Zaandam van 11.00-13.00 uur en de entree is gratis als je je even van tevoren aanmeldt via info@cocaza.nl. 

* 5 november 2022 is er weer een bijeenkomst waarin we niet alleen de laatste stand van zaken bespreken maar waar ook Jacob Passander komt vertellen hoe hij tot zijn initiatief van het Ecohof in Wormerveer is gekomen dat binnenkort wordt gerealiseerd. Als je zin hebt om hierbij aanwezig te zijn mail ons dan even via info@cocaza.nl en je bent van harte welkom. Locatie is Bind op het Hembrugterrein in Zaandam van 11.00 - 13.00 uur.

*14 mei jl. hebben we weer een zeer interessante bijeenkomst gehad  waarin onze architect Merijn ons vertelde over de vele mogelijkheden van bouwen in hout. Van laagbouw tot hoogbouw, van eenmalig tot circulair, de ontwikkelingen gaan snel. Daarna vertelde Otto Reinstra, werkzaam bij het waterbedrijf van Amsterdam, ons over de mogelijkheden van water waar op allerlei manieren energie aan onttrekken kan worden. Nog experimenteel maar in ons waterrijke gebied wellicht een zeer duurzame oplossing.

* 16 april 2022 hebben we en leuk interview gehad voor een podcast met de Orkaan.

  Het resultaat kun je hier afluisteren: https://podtail.nl/podcast/de-orkaan-podcast/

*  2 april 2022 is onze website www.cocaza.nl live gegaan. We proberen de informatie zo actueel mogelijk te houden.

   Voor info en eventueel aanmelden voor  een   lidmaatschap kun je info@cocaza.nl gebruiken.

* Op 19 februari 2022 hebben wij de eerste informatiebijeenkomst georganiseerd op locatie Bij Bind op  het Hembrugterrein. Tijdens deze bijeenkomst heeft   Merijn de Jong, architect, onze ideeën in een prachtige presentatie verwerkt. Ook hebben we met elkaar verkend wat co-housing voor een ieder betekent en

    wat eventuele verwachtingen en wensen zijn.  Zo leren we elkaar alvast een beetje kennen.

* Sinds 10 februari 2022 is COCAZA  ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit maakt het project ineens meer tastbaar en we zijn nu ook een partij   voor de gemeente en andere partijen.