Over ons

 

 

 

De Kerngroep van CoCaZa bestaat momenteel uit een 10-tal betrokken inwoners vanuit meerdere kernen in Zaanstad.

We laten onze woningen achter om gezamenlijk te bouwen aan onze toekomst omdat we geloven in het principe "er voor elkaar te zijn, indien nodig".

Dit is in de huidige maatschappij en in onze directe woonomgeving helaas niet altijd vanzelfsprekend en daarom willen we bijdragen aan meer sociale cohesie op de plek waar we uiteindelijk gaan wonen.
De centrale gedachte is om met meerdere generaties aan dit project te werken en middels het wonen gebruik te maken van elkaars talenten, tijd en mogelijkheden. Ouderen kunnen wellicht kinderen opvangen als ouders werken en jongeren helpen ouderen bijvoorbeeld met een klusje. Wij geloven dat deze wisselwerking mooie contacten oplevert, eenzaamheid voorkomt, bewoners langer zelfstandig kunnen wonen en we met z’n allen de participatiegedachte ondersteunen.
Nabuurschap is iets waar we allemaal achterstaan en we vragen dit ook van alle deelnemers. Hiermee zeggen we dat we er voor elkaar zijn indien nodig en gewenst, om lang en met plezier, zelfstandig te kunnen wonen met behoud van persoonlijke privacy. Kortom het wonen van de toekomst.